Keskinkurt, Artvin'in Borçka ilçesindeki Sanayi Çarşısında 55 yıldır oto tamirciliği yaptığını belirtti.
AA
Akordiyon çalmayı 40 yıl önce babasından öğrendiğini anlatan Keskinkurt, "Eskiden düğünlerde istek üzerine akordiyon çalardım. Teknolojinin gelişmesi ve elektronik müzik aletlerinin çıkmasıyla son yıllarda akordiyona ilgi kalmadı. Artık iş yerimde fırsat buldukça arkadaşlarımla eğlenmek amacıyla baba yadigarı akordiyonumu çalıyorum" dedi.
Bunun dışında doğal güzellikleriyle ünlü Beyaz Su Yaylası'na gittiği zamanlarda da akordiyon çaldığını dile getiren Keskinkurt, şunları söyledi:
"Yaylamızda Artvin'e özgü Atabarı, düz horon oynanıyor. Kültürel bu tür etkinliklere akordiyonumla yöresel türküler çalarak eşlik ediyorum. Zaman zaman yöremizin turizm amaçlı tanıtımı için kurumlarımızdan istek oluyor. Bu durumlarda fırsat buldukça onlara yardımcı oluyorum. Son olarak Borçka Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne bağlı Borçka Kafkas Rüzgarı ekibinin, Karşıköy köyü baraj gölü çevresinde tanıtım amaçlı çekimi vardı. Ben de çekimlere katılarak kemençe ustası Yasin Turan ve davul ustası Bedri Gökaydın'a akordiyonumla eşlik ettim."
Keskinkurt, Artvin'e özgü geleneklerin kaybolmaya yüz tuttuğunu da ifade ederek, "Günümüzde gençler gelip de öğrenmek istemiyor. Akordiyon bambaşka bir çalgı, beni ayakta tutan akordiyon müziğidir. Öğrenmek isteyen varsa öğretebilirim" diye konuştu.
AA
Yorum Gönder