Oğlumu eve kapattım, arkadaşları bonzai zehrini camdan soktu
banner40

banner39

Oğlumu eve kapattım, arkadaşları bonzai zehrini camdan soktu

13 Ekim 2014 Pazartesi 11:38

Bonzai, birçok ailenin hayatını kâbusa çevirdi. İstanbul Ümraniye’de yaşayan Ümmühan E.’nin 21 yaşındaki oğlu da bu illetin bağımlısı.

Oğlumu eve kapattım, arkadaşları bonzai zehrini camdan soktu
Çaresiz anne, oğlu için çalmadık kapı bırakmadı; ancak sesini yetkililere duyuramadı.

Oturdukları mahalledeki gençlerin çoğunun bonzai batağına saplandığına dikkat çeken anne, oğlunu eve kapatmasına rağmen arkadaşlarının bonzaiyi ulaştırdığını söylüyor.
Son aylarda bonzaiden ölen gençlerin ve ailelerinin dramı ‘uyuşturucu’ gerçeğini ve olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor.

2 yıl önce oğlu bonzai kullanmaya başladıktan sonra hayatlarının kâbusa döndüğünü anlatan Ümmühan E.’nin (40) yaşadıkları da ibretlik. Çaresiz kalan anne, bağımlı olan oğlunu tedavi ettirebilmek için sesini kimseye duyuramadığından yakındı.

13 yıl önce eşini kaybeden, kızını okutmak için ev işlerine giden gözü yaşlı anne, gencecik evladını bu illetten kurtarmak için her kapıyı çaldığını ancak cevap alamadığını belirtti. “Oğlum gözümün önünde ölüyor.” diyen Ümmühan Hanım, C.E.’nin bonzaiye başlamasını şöyle anlattı: “Mahalledeki gençlerin çoğu bonzai bağımlısı. İçmeyen yok gibi. 2 yıldır da çok yaygın. Oğlumu da mahallede çok sevdiği biri abisi başlattı bu illete. ‘Gel bir defa dene çok güzel kafa yapıyor’ demiş, oğlum da ondan sonra başlamış. Önce sakladı, şimdi evde bile içiyor. Evladımın bonzai içtiğini öğrendiğim günden beri bırakması için çabalıyorum. Her akşam bıraktığını söylüyor, eline 5 lira geçtiği an içmeye başlıyor. Hastaneye götürdüm, seanslara gitti. Sonra bıraktı. Çok paramı yedi, haddi hesabı yok.”

Bağımlı olan oğlunu bonzaiye ulaşamaması için eve bile kilitlediğini söyleyen Ümmühan E. “Eve kapattım ama arkadaşları camdan soktu o zehri.

Telefondan Facebook’tan yazıştılar, biz yatınca da camdan ulaştırdılar.

5 lirası olsun yeter ki, satıcılarla çok rahat iletişim kuruyorlar.” dedi. Satıcıları görebilse eliyle ihbar edeceğini anlatan gözü yaşlı anne, içine düştüğü çaresizliği şöyle anlattı: “Sesimizi duyuralım istiyoruz. Çocuklarımız her gün zehirleniyor.

Bazı günler oğlum sabaha çıkmaz diyorum, ölecek sanıyorum. Birkaç gün söz veriyor içmeyeceğine, sonra yine içiyor. Çok acınacak durumdalar. Her kapıyı çaldım. Erenköy’e götürdüm, doktor bizimle 10 dakika konuştu, ilaç yazdılar ‘yatırmak çözüm değil, seanslara gelsin’ dediler.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’ne yatır dediler ama benim oraya maddi gücüm yetmez, 20 günlüğüne 20 bin lira para istiyorlar. Devlet hastaneleri de paralı, günlüğü 300 liradan hesaplıyorlar. Oraya bile yatıramıyorum tedavi için.”

DEVLET YETKİLİLERİ BONZAİ İLLETİNE DUYARSIZ

Devletin hiçbir desteğini görmediklerini ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını anlatan Ümmühan Hanım, “Ne olur bana yardım eli uzatsın birileri. Bonzai hayatımıza girdiğinden beri 3 yıldır neler çektik bilemezsiniz.

Huzurumuz yok. Yine de ayakta durmak zorundayım. Devlet hastaneleri yatırmıyor, ‘çözüm değil’ diyor, ilacı yazıp gönderiyor, başka bildikleri bir şey yok. Özele de benim gücüm yetmiyor.

Her gün 155’i arıyorum, içtikleri yeri ihbar ediyorum. İçinde benim oğlum da içiyor diyorum. Polisin de bana, ‘Alın oğlunuzu karşınıza konuşun, biz niye içmiyoruz?’ diyor.

Benim gül gibi evladım ölüyor, devlet kurumları terörden bile tehlikeli olan bonzai illetine neden bu kadar duyarsız?”

Oğlunun bonzai alabilmek için her yolu denediğini dile getiren çaresiz anne, “Oğlumun bu illetten kurtulması için ya beni hiç kimsenin bulamayacağı bir yere yerleşmem lazım ya da çok acil tedavi edilmesi gerekiyor.

Başka bir muhite de taşınsam yine bulacak bonzaiyi. Para bulamadığı zaman komşulardan bakkaldan istiyor. Her yolu deniyor o zehri alabilmek için. Oğlumun yatarak tedavi olması gerekiyor. Kendisi bile söylüyor dayanamıyor ve gidip içiyor.

Çocukları bonzai içen aileler de sürekli bu halde. Peşlerinde dolanıyoruz ve çaresiz bir haldeyiz.” diyerek yetkililerden yardım talep etti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x