Altınordu ilçesi Bucak Mahallesi'nde yer alan çay ocağında yaklaşık bin kitap bulunan Osman Kirpitçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1985 yılında yaşadığı köyüne kütüphane açmak istediğini söyledi.
AA
O dönem yaptığı girişimlerden bir sonuç alamadığını anlatan Kirpitçi, "Burada böyle bir fırsat bulunca arkadaşların da yardımıyla kütüphanemizi oluşturduk" dedi.
Çay ocağına gelen vatandaşların kitaplardan yararlandıklarını ifade eden Kirpitçi, şöyle konuştu:
"Burada çok güzel bir ortam oluştu. Geçmişte köyümüzde açmak istemiştik ama olmadı. Ordu merkeze göç edince de elime böyle bir fırsat geçti. Arkadaşlarla karar verdik ve onların da desteğiyle çay ocağımızda kütüphanemizi oluşturduk. Dışarıdan gelen kitapların yanı sıra benim kendi evimdeki kitapları aldım, buraya getirdim. Artık burada insanlar oturuyor, isteyen çayını içerek kitabını okuyor, isteyen de gazetesini, dergisini okuyarak sohbet ediyor."
- "Öğrencilere de kapımızı açacağız"
Kirpitçi, kütüphanenin bir bölümünü de öğrencilere ayıracağını vurgulayarak, "Kütüphanemizde bine yakın kitap var. Tek taraflı da değil bu kitaplar. Roman, okul hazırlık kitapları, genel kültür, hepsini bulunduruyoruz. Ayrıca kütüphanenin öğrenci bölümü henüz tam bitmedi. Onun için okullara haber veremedik. İnşallah o bölümü de bitirerek öğrencilere kapıları açacağız" ifadelerini kullandı.
- Müşteriler memnun
Çay ocağına gelen müşterilerden Yener Şelenk ise uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Kitap okumanın insanı aydınlattığını belirten Şelenk, "Arkadaşlarla buraya gelerek hem kitap okuyoruz hem ısınıyor çayımızı içiyoruz. Çünkü kitap okumak insanı aydınlatıyor ve daha fazla bilgi edinmemizi sağlıyor. Emekli olduğumuz için de yapacak işimiz olmadığından sık sık gelerek kitaplardan yararlanıyoruz" diye konuştu.
AA
Yorum Gönder