Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 9 ayında toplam 54 bin 162 ton atığın toplanarak bertaraf edilmesini sağlarken, görev sorumlulukları dahilinde şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla ‘Temiz Şehir Düzce’ mottosuna önemli katkıda bulundu.
1 Ocak ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan, başta temizlik olmak üzere atık toplama faaliyetlerini gösteren raporu kamuoyu ile paylaşan müdürlük, geleceğin Düzce’sinin inşasında öncü rolü üstlenmesinin yanında, gelecek nesillerin bilinçlendirilmesi ve toplanan atıkların katma değer olarak geri dönüşümünde de önemli rol aldı.
Müdürlük, bu doğrultuda günlük bazda hazırlanan programlar doğrultusunda hareket ederek, şehir merkezi başta olmak üzere il genelinde ana arter, pazaryerleri, cadde ve sokakların vardiya halinde düzenli olarak yıkanıp dezenfekte edilmesini sürdürdü.
PARK ALANLARI SÜREKLİ TEMİZLENİYOR
63 mahalle genelindeki tüm çocuk parklarının haftalık ve düzenli olarak temizlenmesinin yanı sıra Millet Bahçesi ve Melen Park’ın haftanın 7 günü gündüz ve gece vardiyalarında temizlik ekipleri tarafından temizlenmesine de özen gösteren müdürlük, 23 Nisan Parkı, Kent Park,15 Temmuz Parkı, Nikah Salonu Engelsiz Yaşam Parkı gibi büyük parklarda sürekli personel bulundurarak temiz kalmasını, D-100 Karayolu, D-655 Akçakoca Yolu ve Kuzey Çevre Yolu üzerinde bulunan üst geçitlerin temizliğinin de periyodik olarak yapılmasını sağladı.
GÜNLÜK, 30 TON MOLOZ ATIĞI BERTARAF EDİLDİ
Hizmet alanı içerisinde çevreye ve boş alanlara gelişi güzel atılan bahçe atıkları ve evsel atıkların da (ot, ağaç dalları, iri hacimli eski eşyalar, halı vb.) müdürlüğe bağlı ekipler tarafından düzenli olarak toplanması sağlanırken, 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında ortalama günlük 30 ton atığın bertaraf edilmesine katkı verildi.
Şehir merkezindeki camilerin temizliği için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatı ile önemli bir adım atan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 63 mahalle genelindeki 236 caminin üçüncü tur temizlik çalışmalarına başladı.
YENİ MAHALLELERE 278 ÇÖP KONTEYNERİ DAĞITILDI
Konteynerlerin tamir ve bakımlarını da aksatmadan devam ettiren müdürlük, 524 adet konteynerin tamir ve bakımlarının en kısa sürede gerçekleştirilmesini ve zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra yapılan keşif çalışmalarının ardından yeni mahallelerden gelen talepleri göz önünde bulundurarak toplam 278 yeni konteyner dağıtımını sağladı.
AMBALAJ VE PİL ATIKLARINDA ARTIŞ YAŞANDI
Söz konusu dönemde bazı mahallelerde konuşlandırılan mobil atık getirme merkezlerinden 90 bin 350 kg ambalaj atığı toplayan müdürlük, okullar, kamu kurumları, işyeri ve sanayi kuruluşlarına yerleştirilen atık toplama noktaları ile 2 bin 124 kilogram atık pil toplanmasına ön ayak oldu.
ELEKTRONİK VE İLAÇ ATIKLARI UNUTULMADI
Elektronik atık toplanması noktasında da önemli yol kat eden müdürlük, merkez genelinde 10 toplama noktasıyla 630 kg elektronik atık toplanmasını sağladı. Müdürlük, sıfır atık projesi kapsamında eczanelere yerleştirilen toplama noktaları üzerinden 953 kilogram atık ilaç toplanmasına ve bertaraf edilmesine de katkıda bulundu.
250 FARKLI NOKTADA GİYSİ ATIKLARI TOPLANIYOR
Şehir merkezinde 250 farklı noktada oluşturulan eski giysi ve tekstil atıklarının toplanmasına da öncülük eden müdürlük, bu sayede 95 ton atığın ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, başta lokantalar ve hazır yemek üreten tesisler olmak üzere, bitkisel atık yağ çıkan işletmelerden elde edilen 45 ton atık yağın da bertarafında önemli rol üstlendi.
SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve yaşanabilir bir dünya bırakılması, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve atık oluşumunun minimize edilmesi amacı kapsamında okullarda 720 ilkokul öğrencisine ulaşılarak, sıfır atık eğitimleri verilmesi sağlandı.
Düzce Belediyesi
Düzce Belediyesi
Yorum Gönder