Sevindi: “Amasyalı hemşehrilerimizin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız”
banner40

banner39

Sevindi: “Amasyalı hemşehrilerimizin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız”

24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:15

Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, “İstasyon pazar yerinin yıllık kira artışının 10 kat olmasını dile getirmemizden sonra iktidar partisi milletvekilleri kiranın 73 bin lira olacağını açıklamıştır. Biz hiç bir şekilde 10 kat artırılan kira bedelinin AYLIK olduğunu açıklamadık” dedi.

Sevindi: “Amasyalı hemşehrilerimizin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız”
 Amasya Belediyesine Devlet Demir Yolları tarafından tebliğ edilen yazı ile Pazar yerinin kira bedelinin yıllık 40 bin liradan 408 bin liraya çıkarılmasının ardından 1 ay önce açıklamalarda bulunan Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, 10 kat yükseltilen yıllık kira bedelinin fahiş olduğunu ve Amasyalıların menfaatlerini korumak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söylemişti. 


‘Biz hiç bir şekilde 10 kat artırılan kira bedelinin AYLIK olduğunu açıklamadık’

Amasya ve Amasyalıların menfaatlerinin her şeyden önce geldiğini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi açıklamasında şunları kaydetti;

“Kıymetli Amasyalı Komşularım; İstasyon pazar yerinin yıllık kira artışının 10 kat olmasını dile getirmemizden sonra iktidar partisi milletvekilleri kiranın 73 bin lira olacağını açıklamıştır. Biz hiç bir şekilde 10 kat artırılan kira bedelinin AYLIK olduğunu açıklamadık. Olaya ilişkin videomuzda da bu durum gayet açıktır. Tarafımıza, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları tarafından en son 26/04/2024 tarihli resmi yazı ile bildirimde bulunulmuştur. Son gelen yazının da tarafımıza iletilmesinden sonra 17/05/2024 tarihinde yıllık kanuni kira artışı yapılarak 73 bin 505 lira 80 kuruş TCDD’ye ödenmiştir. Bu ödemeden sonra da TCDD tarafından belediyemiz aleyhine 07/06/2024 tarihinde icra takibi yapılmıştır. İcra takibine karşı belediyemiz tarafından artış oranın yasal olmadığı belirtilerek itiraz edilmiştir.  Bizler Amasyalı hemşehrilerimizin menfaatlerini sonuna kadar korumaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Amasya Belediyesi
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x