Kuru Dere mevkisindeki kereste atölyesinde yaptığı işi anlatan Şenol Özkan, keresteciliğin baba mesleği olduğunu ve işlettikleri atölyeyi bir süre önce kardeşi Niyazi Özkan ile kurduğunu ifade etti.
AA
Yaklaşık üç yıl öncesine kadar Gümüşhane ve çevre illerde verimden düşen ceviz ağaçlarını kökleri ile satın aldıklarını anlatan Özkan, bunları parçaladıktan sonra kereste olarak İstanbul ve diğer şehirlere sattıklarını vurguladı.
Daha sonra, çalıştıkları firmalardan gelen talep üzerine ceviz ağaçlarını farklı amaçla işlemeye karar verdiklerini belirten Özkan, "Ceviz ağaçlarını ve köklerini atölyede işleyerek tüfek dipçiği yapımında kullanılan ahşap parçalar üretmeye başladık" dedi.
100 ton keresteden bazen 50 dipçik ürettiğimiz oluyor
Özkan, ceviz dipçikleri İstanbul, Konya, Adapazarı, Burdur ve Isparta'daki tüfek fabrikalarına, diğerlerini ise Türk eksperler aracılığıyla Almanya, İtalya ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi.
Tüfeklerde özellikle ceviz dipçiğin çok rağbet gördüğünü, ürettikleri dipçikleri kolayca sattıklarını anlatan Özkan, şunları kaydetti:
"Ceviz ağacından tüfek dipçiği yapmak çok uzun ve zor iş. Üretime başladığımız günden beri yaklaşık 2 bin parça ürettik. Dipçiğe ahşabının rengine göre fiyat biçiyoruz. Verimden düşen ceviz ağaçlarını satın alarak ürettiğimiz tüfek dipçiklerini 50 ile 2 bin lira arasında satıyoruz. 2 bin lira değer biçtiğimiz dipçiği ceviz ağacının kökünden üretiyoruz. Kök, daha desenli ve görüntüsü de güzel oluyor. 100 ton keresteden bazen 50 dipçik ürettiğimiz oluyor. Bu nedenle dipçikler pahalı." dedi.
AA
Yorum Gönder