Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Bartın ile Kurucaşile ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak 30 kilometrelik dağlık ve virajlı yol, 11 kilometre uzunluğundaki 5 tünel, 2 viyadük ve 10 köprüyle geçilecek.
Geçen yıl haziranda yapımına başlanan Bartın-Kurucaşile yolunda tünel, viyadük ve köprülerin inşaatı sürüyor. 1,9 ve 3,5 kilometre uzunluğundaki iki tünelin tamamlandığı güzergahta 3 tünel daha inşa edilecek.
Bartın Valisi Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların tüneller ve viyadüklerle önce Kastamonu'nun Cide ilçesine, sonra Sinop'a kadar uzanacak projenin parçası olduğunu söyledi.
Dağlık ve engebeli bölgede fay hattı nedeniyle de çalışmalarda çeşitli zorluklar yaşandığını aktaran Çınar, şöyle konuştu:
"Bartın ile Kurucaşile arasında hepsi de geliş gidişli olmak üzere 5 tünelimiz gerçekten zor şartlarda yapılıyor. Bu da devletimizin buralara ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Yolu eski standartlarda olan dağlar ve keskin virajlar nedeniyle sıkıntı yaşadığımız bölgemiz, yollar ve tünellerle daha kolay ulaşılabilir hale gelecek. 'Yol' demek, 'medeniyet, gelişme ve kalkınma' demektir. Devletimiz buraya çok önemli katkılar sunuyor. Hükümetimiz, özellikle ulaşım altyapı projeleri kapsamında öncelikle buralara ödenek ayırıyor. Bizler de zaman zaman buraya gelerek çalışmaları takip ediyoruz.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım da bizlerden çalışmaların nasıl gittiğine dair sık sık bilgi alıyor. Tünellerin yapımında gerekli kaynakların sunulmasında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımıza teşekkür ediyorum."
"Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin büyük bir göstergesidir"
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Karadeniz Sahil Yolu Projesi'nde yer alan Bartın ile Çakraz bölgesi arasında 25 kilometrelik duble yol yapıldığını belirterek, Çakraz-Kurucaşile arasındaki 30 kilometrelik bölümde de tünel, viyadük ve köprü çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Arazinin engebeli ve dağlık olduğunu, bölgede devasa bir projenin hayata geçirildiğine işaret eden Tunç, şunları dile getirdi:
"Geliş ve gidişli 22 kilometre uzunluğundaki 5 tünelimizden ikisi tamamlanma aşamasına geldi. Çakraz-Kurucaşile arasında geliş gidişli 5 tünel, 2 viyadük ve 10 köprü yapılacak. Dağlar deliniyor, tüneller yapılıyor. Vadiler viyadüklerle, nehirler köprülerle geçiliyor. 2016'da Kurucaşile ilçemize tünellerle ulaşılması için büyük bir gayret gösteriliyor. Ardından yatırım programına alınan Kurucaşile ile Kastamonu'nun Cide ilçesi arası için ihale gerçekleştirilecek. 550'ye yakın işçimiz çalışma imkanı buldu. Bu büyük yatırımları bölgemize kazandıran Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Buradaki tünellerimizin yanı sıra Bartın-Amasra arasındaki bin 75 metrelik tünelimizle 3 tünelimizin bir yıl gibi kısa sürede tamamlanıp açılır vaziyete gelmesi takdire şayandır.
Geçmişte 3,5 kilometrelik Bolu Dağı tünelinin 20 ulaştırma, 20 bayındırlık bakanı gördüğünü düşünecek olursak, bugün bir yıl içinde bu devasa çalışmaların yapıldığını görmek Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en büyük göstergesidir."
Müteahhit Firma Şefi Jeoloji Mühendisi Gökhan Şimşek ise tünellerin dünya standartlarında olacağını vurgulayarak, "Burada dağlık alanın kumlu yapısı nedeniyle dünyanın en zorlu tünellerinden birini açmış olduk. Proje tamamlandığında Artvin’in Hopa ilçesinden çıkan vatandaşımız duble yollar, tüneller, viyadüklerle, İstanbul’a yapılacak üçüncü boğaz köprüsüne ulaşmış olacak" diye konuştu.
Yorum Gönder