19 Mayıs ilçesi Karagöl köyündeki Karagöl Şehit Arif Çetin İlk ve Ortaokulunda, 123 öğrenciye 15 öğretmen eğitim veriyor. Üç köyün öğrencilerinin taşımalı sistemle tam gün eğitim gördüğü okulda sınıflar genellikle 10 kişiden oluşuyor.
Üç ayrı binadan oluşan okulun iki katlı ana binasında 8 derslik bulunuyor. Bir binası yemekhane olarak düzenlenen okulda, spor faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ayrı bir bölüm de mevcut.
Okul müdürü İbrahim Gündüz, okulda herhangi bir eksiklerinin bulunmadığını söyledi.
"Anasınıfımız, yemekhanemiz, spor etkinliklerimizle ilgili bölümlerimiz mevcut. Fiziki açıdan herhangi bir sorunumuz yok" diyen Gündüz, "Okulumuzun koridorlarında öğrencilerin teneffüs aralarında satranç oynayabilecekleri imkanlarımız var. Sınıflarımızda projeksiyonlarımız var. Ayrıca basketbol, voleybol, tenis gibi imkanlarımız, tenis masalarımız var. Teniste yetenekli öğrenci çok fazla yok ancak voleybolda kızlarımız yarışıyor. İlçe birincisi oldular. Burası bir köy okulu olmasına rağmen büyük başarılara imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.
Okulda 5. sınıfların 10, 6. sınıfların 8 öğrenciden oluştuğuna dikkati çeken Gündüz, şöyle konuştu:
"7. sınıf 31, 8. sınıfımız ise 21 mevcutlu. Sınıf bölme imkanımız var. Önümüzdeki yıl 7. sınıfları böleceğiz. Amacımız çocuklarımızın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarında başarısını artırmak. Normalde bu, öğretmenlerin ders yükünü artırır ama arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Her ne kadar ders yükü getirse de öğrencilerimizin başarısını düşünerek sınıfımızı bölmeyi düşünüyoruz."
Evlerinden getirdikleri tarihi eşyalarla "okul müzesi" kurdular
Okulun yemekhanesinin Fenerbahçe Kulübü tarafından onarıldığını dile getiren Gündüz, öğrencilerin hijyenik ortamda yemeğini yediğini anlattı.
Gündüz, "Okulumuza taşımalı sistemle 70 civarında öğrenci geliyor. Okulun bulunduğu köydeki öğrencilerle sayımız 123. İdarecilerle 15 öğretmenimiz var. Sadece müzik branşında öğretmenimiz yok, diğer branşlarda öğretmenlerimiz mevcut" dedi.
Müdür yardımcısı Adem Esmer ise okulun koridorlarında bulunan televizyonlar sayesinde belirli gün ve haftalarda hazırlanan videoları öğrencilerle paylaştıklarını, öte yandan öğrencilerin evlerinden getirdikleri tarihi eşyalarla "okul müzesi" kurduklarını anlattı.
Öğrencilerin okul kütüphanesinden yararlandığına, internet erişiminin sağlanması sonucu öğrencilerin kent merkezine gitmeden ödev araştırması yapabildiğine değinen Esmer, bir köy okulu olmasına rağmen kent merkezindeki birçok okuldan daha iyi şartlarda eğitim verdiklerini açıkladı.
Öğrenciler de okullarını hiçbir şeye değişmeyeceklerini, her türlü fiziki imkana sahip olmalarından dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini belirtti.
Yorum Gönder